loader image

8 דרכים מפתיעות להרגיש ביטחון מול המצלמה

אני בחיים לא אשכח את הצליל הזה כשערכתי את אחד הסרטונים הראשונים שלי…

צליל/ רעש של דפיקות לב כל כך חזקות ומהירות ששמעו את זה דרך החולצה שלי הישר למיקרופון.
דפיקות לב מהירות, מרוב לחץ היסטרי לצלם את הוידיאו שלי, להיות חשופה למה שאנשים יגידו ויחשבו עליי, חשופה לאיך שאני נראת, חשופה לזה שאני סוף סוף בוחרת לשים את עצמי בפרונט. בקיצור, פאניקה היסטרית.

היום כשאני מסתכלת על הסרטונים הראשונים שלי אני רואה כמה הייתי בלחץ ואיזה דרך מטורפת עברתי. 
ממישהי שהייתה מזיעה בקטע היסטרי בכל פעם שנדלקת המצלמה (לא צוחקת!) – חשוב לי להגיד לך אחות אל אחות, זה יכול לעבור! את יכולה ליצור סרטונים מדהימים לעסק שלך, להמריא את הביטחון שלך לשחקים ולחסוך מלא זמן בחיחופש אחר הדאורדורנט המושלם 😉

הנה 8 דברים שעזרו לי להרגיש בנוח מול המצלמה:
1. תרשי לעצמך להיות גרועה

הסרטונים הראשונים שלך יהיו גרועים, קבלי את זה באהבה. אל תשאפי לשלמות, כי אני אומרת לך עכשיו, היא לא תהיה.
יש משפט שאומר "אם הסרטון הראשון שיצרת יצא מושלם, זה סימן שחיכית יותר מדי זמן". אל תחכי, פשוט תעשי ותרשי לעצמך לא להיות מושלמת, רק לשנייה 😉

2. שטיפת כלים ויראלית

אוקיי אז המשימה הרבה היא רק לתרגול. והיא הולכת ככה- פשוט תדליקי מצלמה. עושה כלים? תדליקי מצלמה. שוטפת את הבית? תדליקי מצלמה. תתרגלי לראות את עצמך מול המצלמה, רק בשבילך. תתחילי להרגיש בנוח, סה"כ היא חברה.

3. 'שתחררי

רגע לפני שאת מצלמת את עצמך, אני ממליצה בחום – צאי מהראש שלך! מה הכוונה? ברגע שאנחנו מול המצלמה הכל "עולה לנו" – "מה יחשבו עליי? השיער שלי נראה מוזר? למה אני לא נראת טוב? איזה בושות! פאדיחות, מה יחשבו עליי" ובלה בלה בלה…. אל תתני מקום בכלל לרעשים האלה, הם רק רעשים! כדי להשתחרר מהמחשבות האלה, תתחילי להניע את האנרגיה בגוף – תרקדי, תקפצי, שימי מוזיקה בפול ווליום, תחזרי להיות ילדה, ילדה לא מפחדת מה חושבים עליה – וגם את לא.

4.   חוק 3 הטייקים

חזרה לכלל מספר 1 – תרשי לעצמך להיות גרועה. תשתדלי לשמור על מינימום נסיונות צילום, בסביבות ה-3. אחרי יותר מדי נסיונות צילום אנחנו מתחילות לדקלם, מפסיקות להתנהג כמו עצמנו ופשוט מנסות שהכל יהיה מושלם. #מה_שיוצא_אני_מרוצה #לא_מושלם.

5. תתמקדי בבן אדם אחד

זה כנראה הטיפ הכי חשוב. במקום לנסות לדבר להמון אנשים ולתת מסרים כלליים וגנריים, דברי לבן אחד. נסי לדמיין בראש את הלקוח האידיאלי שלך. מי זה הבן אדם הזה? מה הוא צריך? איך הסרטון שלך הולך לעזור לו? מה הוא צריך ממך? דברי אליו ספציפית, זה יעזור לך להתפקס ובינינו, זה יעזור לך לדבר כאילו את מדברת עם חבר/ה וזה תמיד יותר נעים. 

6. זייפי ביטחון 

הלווואיייי ומישהו היה נותן לי את הטיפ הזה כשאני התחלתי. 
מכירה את זה שאת באה לצלם ופתאום את קולטת ש….יש לך ידיים אבל את לא יודעת מה לעשות איתם?!
איזה לשים אותם?? פתאום לדבר עם הידיים מרגיש מאולץ. 
נסי את מנח הידיים נוגעות אחת בשניה מול הבטן. (קצת כמו נמסטה קטן) – המנח הזה מאפשר לידיים להיות בפריים (מה שיוצר קרבה ואמון עם הצופים), עוזר לך להרגיש יותר בטוחה והאמת שמשם לרוב הרבה יותר קל להשתחרר.  טיפ נוסף זה לעמוד – עמידה מאפשרת הרבה יותר שחרור וזרימה של אנרגיה מאשר צילום בישיבה. נסי את זה ותעדכני אותי בעצמך איך הרגשת.

7. זרקי את התסריט לפח

טוב לא בדיוק לפח, אבל שימי אותו מצד.
אני מאוד בעד הכנה מראש -לכתוב את הנקודות העיקריות שתרצי לדבר עליהם כדי להיות ממוקדת וכדי שלא תחזרי על עצמך אבל את לא צריכה לזכור הכל בעל פה (חוזרת שוב לנקודה 1). ברגע שאת מנסה לזכור הכל בעל פה את נשארת עם עצמך בראש במקום להיות בפוקוס על הלקוחה שלך וברצון להתחבר אליה. 
תרשמי לך את הנקודות העיקריות, ותזרמי משם. תבטחי בעצמך שאת יודעת על מה את מדברת!
עדיף לפספס משפט ולדבר באופן טבעי מאשר לשנן את כל הטקסט שכתבת ולהראות כמו רובוט.

8. תרגלי

אוקיי זו לא נקודה מפתיעה, אבל היא הכרחית. תתרגלי, תתרגלי ותתרגלי. תעלי לסטוריז, תעשי רילס, תצלמי סרטון תדמית. תקומי , תפלי, תקומי שוב ותטעי. הכל בסדר. הכי חשוב זה התקדמות! תהיי גאה בעצמך, את עושה את הצעד הנכון.

מה איתך? יוצא לך לעשות סרטונים?
איזה טיפ את לוקחת מפה? אני אשמח לשמוע בתגובות!

הצטרפי למאות האחרות שכבר מייצרות תוכן באופן שותף!

לאן לשלוח את המתנה?

דילוג לתוכן